ua en ru

Онлайн-сервіс Tinder приніс своїм власникам на IPO 400 млн доларів

Онлайн-сервіс Tinder приніс своїм власникам на IPO 400 млн доларів Фото: Match Group

Американська Match Group оцінена на біржі в 2,9 млрд доларів

Американська Match Group, що володіє декількома сервісами онлайн-знайомств, оцінена на біржі в 2,9 млрд доларів. Про це повідомляє РБК.

У четвер, 19 листопада, на біржі NASDAQ у Нью-Йорку почалися торги паперами компанії Match Group - оператора сайтів інтернет-знайомств.

У ході первинного публічного розміщення інвестори купили 14% акцій за 400 млн. дол. Таким чином, капіталізація компанії наблизилася до 2,9 млрд. дол. Продавцем став власник Match Group - американський IT-концерн IAC, в який також входять сайти Ask.fm, Investopedia і HomeAdvisor, відеосервіс Vimeo і новинний портал The Daily Beast.

Сама Match Group володіє декількома сервісами інтернет-знайомств, які покликані охопити різні соціальні групи та території - всього 45 брендів. Наприклад, OurTime призначений для романтичного спілкування людей старше 50 років, BlackPeopleMeet - для афроамериканців, а FriendScout24 орієнтований на європейців з німецькомовних країн. Найбільшим і відомим сервісом в портфелі Match Group є додаток Tinder.

Як відомо, компанія Tinder була заснована в 2012 році в Лос-Анджелесі групою випускників Університету Південної Каліфорнії.

Нагадаємо, Фонд Сороса придбає частку в українській IT-компанії Ciklum.Операція буде завершена до кінця 2015 р.