ua en ru

Обов'язковими при складанні ЗНО у 2016 році буде два предмети

Обов'язковими при складанні ЗНО у 2016 році буде два предмети Фото: ЗНО

Обов'язковими будуть українська мова та на вибір: історія України чи математика

Обов'язковими для складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році будуть з чотирьох два предмети - українська мова та історія України чи математика. Про це під час брифінгу заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Випускник поточного року загальноосвітнього навчального закладу з-поміж тих предметів, які вибирають, обов'язково повинен вказати два предмети, які будуть мати статус державної підсумкової атестації. Значить, один предмет є обов'язковим для всіх - це є одна українська мова. Другий предмет - він має вибиратись поміж математикою або історією України", - сказав він.

За його словами, також є можливість складати ЗНО одночасно і з історії України, і математики.

"Але можливі такі комбінації. Якщо особа бажає вступати до вищого навчального закладу і їй одночасно потрібно для вступу і історія України і математика, в загальному переліку предметів для зовнішнього незалежного оцінювання вона повинна вказувати статус результату. Але біля одного із предметів в реєстраційній формі вона обов'язково повинна поставити відмітку про те, що цей предмет буде здаватися іще й як державна підсумкова атестація. Тобто там оцінка буде визначатися не лише в шкалі 100-200 балів, а й в шкалі 1-12", - сказав він.

Нагадаємо, реєстрація на здачу зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році почнеться 1 лютого.