ua en ru

В ОБСЄ нарахували до 300 обстрілів в районі донецького аеропорту

В ОБСЄ нарахували до 300 обстрілів в районі донецького аеропорту Фото: СММ ОБСЄ

А ситуація навколо Широкіно була спокійною

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ нарахували до 300 обстрілу з важкого озброєння в районі донецького аеропорту на сході України. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, оприлюдненому на офіційному сайті організації.

У звіті наголошується, що, незважаючи на всілякі труднощі СММ продовжує спостерігати за режимом припинення вогню в районі донецького аеропорту. Так, рівень насильства навколо контрольованого ДНР аеропорту залишається високим, хоча значно меншою, ніж у попередній день.

В районі Центрального залізничного вокзалу (8 км північно-західніше м. Донецьк), який зараз знаходиться під контролем ДНР, спостерігачі СММ між 7:50 і 13:00 годинами почув звуки вибухів: 103 входять, 98 вихідних і 9 вибухів невизначеного напрямку.

Як відзначають спостерігачі СММ, причиною вибухів стали постріли з артилерії і мінометів з позицій 3-10 км з боку північного сходу, півночі, північного заходу та заходу від місця розташування спостерігачів.

Крім того, між 12:45 18:00 годинами спостерігачі ОБСЄ чув ще 121 вхідних і вихідних вибухів артилерії або мінометів, плюс були чутні звуки стрілецької зброї та легкого озброєння.

У той же час, за оцінками СММ, ситуація навколо Широкіно була спокійна, а також спокійно було в Луганській області, хоча спостерігачі ОБСЄ відзначили ознаки недавніх бойових дій.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ підтвердила, що бойовики пішли з Широкіно.