ua en ru

Янукович з 18 червня офіційно позбавляється звання Президента України

Янукович з 18 червня офіційно позбавляється звання Президента України Фото: Віктор Янукович

Відповідний закон опублікований сьогодні в газеті "Голос України"

Віктор Янукович з 18 червня 2015 р. офіційно позбавляється звання Президента України. Відповідний закон опублікований в офіційному виданні Верховної Ради газеті "Голос України".

Згідно Закону України № №144-VІІІ "Про позбавлення Віктора Януковича звання Президента України" він вступає в законну силу на наступний день після опублікування.

Відзначимо, відповідний законопроект №1883 був внесений групою депутатів 29 січня 2015 р., проголосований 4 лютого 2015 р., а 9 лютого 2015 р. його направили на підпис Президенту України Петру Порошенку.

"У зв'язку з тим, що чинне законодавство містить прогалини в частині правових наслідків самоусунення громадянина України виконання повноважень Президента України, а також вчинення ним дій, які загрожують керованості держави, територіальної цілісності і суверенітету України, масового порушення прав і свобод громадян, є гостра необхідність прийняття даного законопроекту, який би позбавив Ст. Януковича звання Президента України", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Віктор Янукович і його син Олександр вдруге оскаржили санкції ЄС.