ua en ru

Новий Президент Латвії приніс присягу та офіційно вступив на посаду

Новий Президент Латвії приніс присягу та офіційно вступив на посаду Фото: Раймонд Вейоніс

Вейоніс пообіцяв виконувати свої обов'язки по совісті

Новий Президент Латвії Раймонд Вейоніс, який був обраний 3 червня після п'яти турів голосування, сьогодні, 8 липня 2015 року приніс присягу на позачерговому засіданні Сейму та офіційно вступив на посаду, передає видання Delfi.

"Я присягаюся, що вся моя робота буде присвячена блага латвійського народу. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб сприяти добробуту Латвійської держави і його жителів. Я буду свято дотримуватися Конституції і закони держави, до всіх ставитися справедливо і виконувати свої обов'язки по совісті", - сказав Вейоніс.

Нагадаємо, Раймонд Вейонис запевнив Президента України Петра Порошенка у підтримці подальшого розвитку партнерства між Латвією та Україною. "Раймондс Вейонис подякував за привітання, запевнив у підтримці подальшого розвитку партнерства між Україною і Латвією, а також висловив сподівання в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі", - йдеться в повідомленні прес-служби Президента України. У свою чергу Порошенко подякував Латвії за підтримку, яку україна вже надала держава. Президент України також додав, що сподівається на надання латвійською стороною експертизи та підтримки у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, участь у трастових фондах НАТО у військово-технічній сфері.