ua en ru

"Нормандська четвірка" закликала створити робочі групи за мінськими угодами

"Нормандська четвірка" закликала створити робочі групи за мінськими угодами Глави МЗС Росії, Німеччини, України та Франції

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" закликали створити робочі групи в рамках тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ з метою практичної реалізації мінських угод. Про це за підсумками зустрічі у Берліні заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров російським державним ЗМІ.

За словами Лаврова, основну увагу було приділено ідеї створення робочих груп у рамках тристоронньої контактної групи щодо практичної реалізації мінських угод.

"Ми закликали контактну групу, в яку входять Росія, ОБСЄ, Київ, Луганськ і Донецьк, як можна швидше утворити чотири робочих групи за всіма цими напрямками, які повинні розпочати роботу негайно", - сказав Лавров.

Також, як зазначив російський міністр, глава МЗС України Павло Клімкін "згадав" про ідею введення миротворців, "але якого-небудь розвитку ця ідея не отримала, і інші колеги її не коментували".

Нагадаємо, ввечері 13 квітня розпочалася зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки". Переговори тривали більше 4х годин. У зустрічі брали участь глави МЗС України, Німеччини, Франції і Росії - Павло Клімкін, Франк-Вальтер Штайнмайер, Лоран Фабіус і Сергій Лавров відповідно.

Відзначимо, також у Берліні домовилися розглянути відведення танків і зброї калібром до 100 мм.