ua en ru

НКРЕКП підвищила тариф на транспортування газу до 656,2 грн/тис. куб. м

НКРЕКП підвищила тариф на транспортування газу до 656,2 грн/тис. куб. м

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила загальний тариф на транспортування природного газу до 656,2 грн за 1 тис. куб. м. Таке рішення прийнято в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 квітня 2015 р. встановити такі рівні тарифів: загальний тариф на транспортування природного газу в розмірі 656,2 грн за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ. Розрахунковий середній тариф на транспортування природного газу магістральними трубопроводами для "Укртрансгаз" у розмірі 294,4 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ. Тариф на транспортування природного газу магістральними трубопроводами для споживачів, газопроводи яких безпосередньо підключені до магістральних газопроводів, у розмірі 615,1 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ. Середньозважений тариф на транспортування природного газу розподільними трубопроводом у розмірі 361,8 грн за 1 тис. куб. м. Середньозважений тариф на постачання природного газу у розмірі 90,3 грн за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ", - заявила доповідач Оксана Кривенко.

Нагадаємо, Кабмін пропонував Верховній Раді встановити ренту за транспортування газу на рівні 1,67 грн за тис. куб. м на кожні 100 км.