ua en ru

НБУ спростив реєстрацію та ліцензування банків з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу

НБУ спростив реєстрацію та ліцензування банків з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу Фото: Національний банк України

Спрощено також оцінка достатності власних коштів осіб, які набувають істотну участь у банку, для деяких іноземних фінустанов

Національний банк України (НБУ) ухвалив постанову №368 "Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актах національного банку України". Повідомлення про це опубліковано на сайті регулятора.

Зокрема, ця постанова вносить зміни до "Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку" - частково змінилися норми прозорості такої структури.

Значною мірою зміни торкнулися "Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів", де спрощена оцінка достатності власних коштів осіб, які набувають істотну участь у банку, для іноземних банків з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу.

Крім того, знято вимогу щодо консолідації фінансової звітності для банків, фінансових установ, публічних компаній, юридичних осіб з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу.

Нагадаємо, раніше НБУ продовжив термін погашення банківських стабкредиту на 5 років.