ua en ru

НАТО допоможе Україні реформувати галузь безпеки і оборони, - Міноборони Литви

НАТО допоможе Україні реформувати галузь безпеки і оборони, - Міноборони Литви Міністр оборони Литви Юозас Олекас

Країни НАТО готові допомогти Україні реформувати галузь безпеки і оборони. Про це сьогодні під час прес-конференції, присвяченій 15-му Міжнародному тиждень "НАТО після Уельського саміту" повідомив Міністр охорони краю Литовської Республіки пан Юозас Олекас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Майбутнє Європи неможливе без вільної і процвітаючої України. Це є одним з факторів, який спонукає нас поглиблювати співпрацю в області оборони з Україною. Звичайно, це вимагає від України проведення низки реформ у сфері безпеки і оборони, що надасть Україні можливість побудувати сили, які здатні захищати Мене від будь-якої агресії. НАТО і кожен з членів НАТО готові надати Україні допомогу в цій сфері",- заявив Олекас.

Міністр підкреслив, що Литва "завжди була однією з країн, які завжди були готові надати допомогу Україні".

"Ми завжди надавали допомогу Україні у сфері військової підготовки і освіти. Також представники медичної служби Литви завжди брали участь у навчаннях з Україною. Крім того, був створений трастовий фонд за сприяння Литви, який в подальшому допоможе Україні. І я впевнений в тому, що недавно створена польсько-литовсько-українська бригада зробить свій внесок у розвиток збройних сил України", - зазначив Олекас.

Нагадаємо, міністр оборони Литви також заявив, що міжнародне співтовариство повинно сприймати Росію як агресора.