ua en ru

НАТО допоможе Україні позбутися залежності від РФ у сфері оборони

НАТО допоможе Україні позбутися залежності від РФ у сфері оборони Фото: НАТО

Модернізація української військової техніки та озброєння вже проходить відповідно до стандартів Альянсу

Україна і НАТО опрацьовують дорожню карту щодо поглиблення співробітництва в оборонно-технічній галузі. Про це розповів виконувач обов'язків глави Місії України при НАТО Єгор Божок, передає Укрінформ.

"Керівники спільної робочої групи Україна-НАТО з питань оборонно-технічного співробітництва, яка у нас існує, домовилися розробити детальну, покрокову дорожню карту, яка охоплюватиме багато сфер. Серед них найбільш цікавою є допомога Україні з боку НАТО щодо інтеграції галузі оборонної промисловості до країн Альянсу. Це означає переорієнтацію нашої оборонної промисловості від східного ринку на західний", - розказав Божок.

Окрім того, за його словами, іншим важливим питанням у цій сфері співробітництва, є допомога Україні у позбавленні залежності від Росії.

Він зазначив, що модернізація української військової техніки та озброєння вже проходить відповідно до стандартів Альянсу.

"Відповідна робота вже розпочата в НАТО. Її результати будуть представлені на саміті Альянсу у липні 2016 року у Варшаві", - додав Божок.

Нагадаємо, Україна попередньо домовилася з Китайською Народною Республікою про закупівлю для потреб Повітряних сил України легких штурмовиків (навчально-бойових літаків) Hongdu L-15). Головною умовою угоди є локалізація збірки бойових машин в Україні.