ua en ru

У NASA знайшли докази позаземного походження життя

У NASA знайшли докази позаземного походження життя Фото: у NASA знайшли докази позаземного походження життя

Життя на Землю могли принести метеорити

Згідно з результатами нових досліджень космічного агентства NASA, життя на Землю могли принести метеорити. Про це повідомляє Space Daily.

Оригінал статті про результати дослідження опубліковано в науковому журналі Publishing. Її автор - Карен Сміт, керівник дослідницької групи з Центру космічних польотів імені Роберта Годдарда (Goddard Space Flight Center), що входить в структуру NASA. Вченим вдалося знайти підтвердження створеної раніше теорії про те, що життя на нашу планету могли занести метеорити.

В основу дослідження покладений висновок про те, що на Землю могли бути доставлені з космосу молекули нікотинової кислоти, більш відомої як вітамін В3. Протягом ряду років їх знаходили у складі болідів. Карен Сміт заявила, що група дослідників під її керівництвом вивчила вісім метеоритів. У їх складі був виявлений вітамін В3 в концентрації від 30 до 600 часток на мільярд. За час дослідження вчені виконали експерименти, які показалии, що вітамін В3 складається з більш простих будівельних блоків органічної молекули в середовищі вуглекислого газу льоду в умовах, які імітували навколишнє середовище в космосі.

Вчені провели ряд лабораторних експериментів і зуміли в штучних умовах створити органічні сполуки, аналогічні знайденим в метеоритах. На думку Карен Сміт, це підтверджує теорію про те, що вітамін В3 "був зроблений в просторі і доставлений на Землю", але як і коли, це залишається загадкою. Група планує продовжити експерименти, щоб розкрити секрет синтезу "нікотинових" молекул в умовах космосу.

Нагадаємо, телескоп NASA "Спітцер" підтвердив існування екзопланети, яка знаходиться на відстані 21 світлового року від Сонця і є найближчою до Сонячної системи планетою подібного типу.