ua en ru

Напад на Михайлика в Одесі: в активіста стріляли з револьвера

Напад на Михайлика в Одесі: в активіста стріляли з револьвера Фото: Олег Михайлик (facebook.com/oleg.mykhaylyk)

Активіст пережив клінічну смерть

Одеська журналістка, екс-заступник голови Одеської ОДА Зоя Казанжи розповіла деякі подробиці замаху на активіста Олега Михайлика. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами журналістки, в Михайлика стріляли з револьвера калібром 5,6 мм.

"Вчора, близько 23 години, Олега було доставлено в клінічну лікарню №1 міста (Одеси - ред.) з проникаючим вогнепальним пораненням лівої половини грудної клітки і плеча. Стріляли з револьверу. 5,6 мм - попередньо калібр зброї", - написала Казанжи.

Також, Казанжи додала, що, на її думку, напад на Михайлика був спланований і свідомий. За її словами, причиною нападу могла бути його діяльність і намір балотуватися в міські голови на майбутніх місцевих виборах.

Журналістка розповіла, що постраждалий активіст перебуває зараз в тяжкому стані. Наразі лікарі не можуть дістати кулю.

"Стан Олега - важкий. Він втратив дуже багато крові - до 2 літрів. Сталася клінічна смерть. Реанімували. Зранку, на велике щастя, зняли зі штучної вентиляції легенів. Він прийшов до тями. Контактний. Тиск стабільний. Вчора тиск був 30 на 10", - зазначила вона.

Крім того, Казанжи повідомила, що наразі у Михайлика перебуває дружина і слідчий. Він дає покази.

"Напад стався біля будинку Олега, це майже поруч з обласним управлінням МВС. У поліції повідомили, що експерти свою справу зробили на місці злочину. Гільзи не знайшли. Хочеться вірити, бо комунальні служби зранку все ретельно прибрали. Також в поліції повідомили, що знімуть відео з камер спостереження. Це центр міста, там камер понатикано скрізь. Будемо сподіватися, що вони не всі одночасно зламались", - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що для розслідування нападу на громадського активіста Олега Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу. До розслідування нападу на Михайлика залучили співробітників Служби безпеки України.

Раніше повідомлялось, що за фактом нападу на Михайлика поліція відкрила справу за ст. 15, ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).