ua en ru

НАБУ відкрило справу за фактом незаконного збагачення Антона Геращенка

НАБУ відкрило справу за фактом незаконного збагачення Антона Геращенка Фото: Антон Геращенко (УНІАН)

На даний момент проводиться досудове розслідування

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення депутата Верховної ради України Антона Геращенка. Про це повідомили в НАБУ, передають "Українські Новини".

Кримінальне провадження зареєстровано 6 вересня в частині 34 статті 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Справа відкрито згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ його зареєструвати.

НАБУ відкрило справу за фактом незаконного збагачення Антона Геращенка

На даний момент проводиться досудове розслідування.

Про підозру поки не повідомлялося.

Нагадаємо, вчора, 13 вересня, Національне антикорупційне бюро України оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозра незаконному збагаченні і приховуванні доходів.

У ході судового засідання сторона обвинувачення просить суд обрати для Омеляна запобіжний захід у вигляді застави 5 млн гривень. На думку прокуратури, взяття на поруки не забезпечить належної процесуальної поведінки. В даному виробництві сторона звинувачення вимагає суд обрати для Омеляна покарання у вигляді 10 років позбавлення волі без умовного покарання.

Також Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити провадження стосовно міністра юстиції Павла Петренко за незаконне збагачення.

Як наголошується, відповідні результати журналістського розслідування були направлені в НАБУ, втім НАБУ не вніс відповідну заяву до ЄРДР. На даний момент суд, розглянувши скаргу журналістів, зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Крім того, РБК-Україна писало Національне антикорупційне бюро України підготувало першого заступника голови СБУ Павлу Демчині підозру в незаконному збагаченні.