ua en ru

МВФ чекає від Ради структурних реформ

МВФ чекає від Ради структурних реформ Фото: МВФ

Також у МВФ відмічають покращення макроекономічної ситуації в Україні

Міжнародний валютний фонд чекає від українського парламенту проведення структурних реформ, які є умовою для успішної співпраці. Про це сьогодні під вас дискусії щодо макроекономічної політики заявив представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз наголошуємо на структурних реформах тому, що Україна переживає зараз другий перехідний період - він дуже важкий. Нам треба бачити налаштованість і рішучість влади, зокрема, від підписантів того Меморандуму, який ми підписали з владою - президентом, урядом і парламентом",- заявив Ваше, зазначивши при цьому, що саме парламент виступає головною діючою особою у відповідному процесі.

Водночас Ваше відзначив очевидні успіхи у макроекономічній стабілізації, які поки не помітні пересічним українцям. Ще однією умовою успішною співпраці між Україною і МВФ мають стати результати у боротьбі з корупцією.

"Для певної частини фінансового сектору дана ситуація надзвичайно складна, але ми продовжуємо надавати допомогу фінансовій системі для того, щоб вона перетворилася на сучасну і стабільну",- підкреслив представник МВФ.

Нагадаємо, раніше в МВФ чекали подання Кабінетом міністрів України до Верховної Ради проекту державного бюджету на 2016 рік, який буде узгоджений з програмними цілями подальшого скорочення бюджетного дефіциту і державного боргу до безпечного рівня.