ua en ru

МВФ: G20 доведеться працювати в умовах обмежених можливостей для маневрів

МВФ: G20 доведеться працювати в умовах обмежених можливостей для маневрів Фото: МВФ

Особливу увагу фонд звертає на фактор міжнародної міграції, що впливає на глобальну економіку

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що країнам G20 (Великої двадцятки) на найближчій зустрічі необхідно приймати компромісні рішення і виробити новий підхід. Про це йдеться в звіті, підготовленому фондом напередодні зустрічі 15 - 16 листопада, яка пройде в Анталії (Туреччина).

"Зараз країн-членів G20 необхідно приймати компромісні рішення в умовах обмежених можливостей для маневрів і необхідність адаптуватися до нових реалій", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, МВФ звертає увагу на такі фактори впливу, як готовність Федеральної резервної системи (ФРС) перейти до нормалізації грошово-кредитної політики в той час, як інші валютні зони, ймовірно, продовжать політику пом'якшення; історичний перехід до уповільнення зростання економіки Китаю і завершення десятиліття "супер товарообігів". Тривале і значне відновлення глобальної економіки, по матеріалах МВФ, вимагає рішучого оновлення підходу.

Оновлений підхід включає в себе рішення 4 основних завдань. Зокрема, збільшення економічного зростання, зміцнення стійкості, продовження впровадження вже ухвалених реформ та міжнародне співробітництво.

Особливо МВФ акцентує увагу на факторі міжнародної міграції, яка припинилася фактор, що давить на економіки тих країн, які люди залишають, так і тих, куди вони прибувають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч з Путіним не запланована в розкладі Обами на G20.