ua en ru

МВС завершило досудове розслідування в відношенні екс-глави ДСНС Бочковського

МВС завершило досудове розслідування в відношенні екс-глави ДСНС Бочковського Фото: Сергій Бочковський

Дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 млн грн

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) завершило досудове розслідування в відношенні екс-глави ДСНС Сергія Бочковського. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Бочковському інкримінують вчинення вимагання неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, у чотирьох осіб, та вчинення службових підроблень. Також йому інкримінують зловживання владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Дії екс-голови ДСНС були кваліфіковані слідчими за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчими здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького у вчиненні вимагань від двох осіб неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, та у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Відповідальність за подібні діяння передбачена ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі Бочковського і Стоєцького встановлено розкрадання 1 млн грн бюджетних коштів.