ua en ru

Москва заявила про відсутність логіки в рішенні ЄС про продовження санкцій проти Росії

Москва заявила про відсутність логіки в рішенні ЄС про продовження санкцій проти Росії Фото: Кремль

У МЗС РФ вважають, що в свою чергу, незмінно сприяють врегулюванню українського кризи

МЗС РФ назвав нелогічним рішення ЄС продовжити санкції проти РФ до липня 2016 року. Про це повідомляє на сайті російського відомства.

"Змушені констатувати, що замість того, щоб вибудовувати конструктивну співпрацю у протидії ключових викликів сучасності, таким як міжнародний тероризм, есовском Брюсселі воліють продовжувати короткозоро грати в санкційні гри", - заявили в МЗС Росії.

На думку Москви, те, що керівництво ЄС "пов'язує свої санкції" з врегулюванням конфлікту в Донбасі, "є штучним і безпідставним".

У МЗС РФ вважають, що в свою чергу, незмінно сприяють врегулюванню українського кризи, а також виконання мінського угоди.

Однак все це, як вважає Москва, "девальвується лінією Києва, який не виконує або імітує виконання мінських зобов'язань щодо конституційної реформи, децентралізації, амністії, особливому статусу Донбасу, відновлення соціально-економічних зв'язків з регіоном".

За твердженням МЗС, Євросоюз має великі можливості впливу на українську владу" для того, щоб добитися виконання цих зобов'язань.

"Як говорив герой відомого кінофільму, має можливість, але не має бажання. Очевидно відсутність логіки в поведінці Євросоюзу, який намагається "покарати" Росію за те, що від неї не залежить, але до чого причетний він сам", - вважають в МЗС Росії.

На думку Москви, продовження антиросійських санкцій на цьому тлі "дуже лицемірно".

"А вважати, що санкціями можна змусити Росію відмовитися від своїх принципових підходів, було з самого початку помилково та недалекоглядно. Їх продовження означає, що Євросоюз залишається в полоні власних прорахунків", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, Рада ЄС узгодив продовження санкцій проти Росії до липня 2016 року.