ua en ru

МОН затвердило порядок надання статусу курсанта студентам невійськових вишів

МОН затвердило порядок надання статусу курсанта студентам невійськових вишів Фото: МОН

Курсанти забезпечуються стипендією відповідно до законодавства

Міністерство освіти і науки України (МОН) затвердило порядок надання окремим категоріям осіб, які навчаються у невійськових вищих навчальних закладах, статусу курсанта. Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Відповідно до частини другої статті 61 Закону України "Про вищу освіту" уряд затвердив порядок надання окремим категоріям осіб, які навчаються у невійськових вищих навчальних закладах, статусу курсанта", - йдеться у повідомленні

Як йдеться у постанові КМУ № 506 від 17 липня 2015 року, статус курсанта невійськового вищого навчального закладу надається особам, які в установленому порядку зараховані на денну форму навчання до невійськових вищих навчальних закладів і здобувають вищу освіту за спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців для цивільної авіації, морського і річкового транспорту.

Також, постановою передбачається, що курсанти, які навчаються за державним замовленням, перебувають на державному утриманні. Зокрема, цілодобово перебувають у навчальному закладі, безоплатно харчуються та забезпечуються форменим одягом.

"Курсанти мають права і обов'язки здобувачів вищої освіти та забезпечуються стипендією відповідно до законодавства", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОН дозволило абітурієнтам із Криму і Донбасу подавати документи без військового квитка і приписки.