ua en ru

МІУ початок пошук інвесторів для розвитку портової інфраструктури

МІУ початок пошук інвесторів для розвитку портової інфраструктури Фото: Юрій Васьков

В МІУ планують реконструювати існуючі порти і побудувати нові

Міністерство інфраструктури України (МІУ) підготувало пропозиції щодо розвитку інфраструктури в портах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Серед пропозицій - перспективні проекти з реконструкції, будівництва нових об'єктів і розвитку припортових територій Іллічівському, Ізмаїльському, Маріупольському, Херсонському, Одеському, Бердянському, Білгород-Дністровському, Миколаївському та інших морських портах. Зазначені проекти передбачають державно-приватне партнерство. Фахівці транспортного відомства намітили основні технічні характеристики кожного з інвестиційних проектів, а також орієнтовну вартість їх реалізації", - йдеться в повідомленні.

"Ми хочемо залучити інвесторів для розвитку портової інфраструктури країни, працюємо над створенням ефективних умов для реалізації інвестиційних проектів. Морські порти України володіють потужним конкурентним потенціалом серед країн Чорноморського регіону, і ми можемо навіть збільшити його, поліпшуючи інфраструктуру", - сказав заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

Нагадаємо, МІУ оголосило конкурс на посади керівників 10 держпідприємств.