ua en ru

МІП уклало меморандуми про співпрацю з обласними медіа-центрами

МІП уклало меморандуми про співпрацю з обласними медіа-центрами Фото: Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики (МІП) України підписало меморандуми про співпрацю з Харківським кризовим інфоцентром, Одеським кризовим медіа центром, Запорізьким медіа центром і Антикризовим медійним центром Дніпропетровська. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Метою підписання документа є створення ефективного механізму впливу на формування суспільної свідомості в Україні і світі, скоординувавши зусилля суспільства, держави та органів місцевого самоврядування на протидію російської пропаганди, щоб досягти найголовнішого - об'єднання нації", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, співпраця буде полягати в захисті і реалізації конституційних прав і свобод громадян, зокрема щодо свободи слова, вільного доступу, збирання, зберігання, використання та поширення суспільно необхідної інформації, в тому числі на тимчасово окупованих територіях і в районі проведення антитерористичної операції. Головним завданням співробітництва є забезпечення інформаційного суверенітету України.

Нагадаємо, Мінінформполітики буде працювати над захистом прав українських журналістів у Криму.