ua en ru

Мін'юст планує впровадити приватних судових виконавців до кінця року

Мін'юст планує впровадити приватних судових виконавців до кінця року Мін'юст планує допустити приватних виконавців провадже

Міністерство юстиції України розробило два законопроекти для дозволу впровадження в Україні змішаної системи виконання судових проваджень та планує допустити приватних виконавців до кінця 2015 р. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника міністра, цей документ передбачає, що паралельно з державними виконавцями працюватимуть і приватні. Очікується, що впровадження змішаної системи зменшить навантаження на держбюджет.
"Конкретні переваги - це збільшення кількості фактично виконаних рішень. Це дасть зменшення видатків державного бюджету на фінансування органів ДВС. Крім цього це дасть можливість збільшення державного бюджету за рахунок реалізації майна приватними виконавцями на електронних торгах. Це, звичайно, збільшення надходжень до бюджету за рахунок виконавчого збору", - заявив Шкляр.

Крім того, реформа передбачає створення єдиного реєстру боржників.

"Передбачено також створення відкритого реєстру боржників, коли будуть мати доступ працівники державних установ, правоохоронних органів, фінансових установ, державні і приватні виконавці. І, в принципі, будь яка особа, відносно проваджень, які порушені відносно неї особисто. Внесення в цей єдиний реєстр буде відбуватися автоматично після відкриття виконавчого провадження", - сказав замміністра.

Як повідомив Шкляр, після ухвалення законопроектів система приватних виконавців запрацює до кінця 2015 р.

Нагадаємо, також Мін'юст оптимізує механізм мотивації держвиконавців.