ua en ru

Мінрегіон очікує прийняття перспективних планів усіх областей до кінця червня

Мінрегіон очікує прийняття перспективних планів усіх областей до кінця червня Фото: Генадій Зубко

На сьогоднішній день перспективні плани складені у 12-ти областях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) очікує прийняття перспективних планів всіх областей України до кінця червня 2015 г. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання добровільного об'єднання та економічної ефективності сформованої громади є першочерговими. І тому на сьогоднішній день саме ті громади, які об'єднаються, зможуть мати якісний бюджет, який вони отримали з розрахунку того, що змінений бюджет і податковий кодекс. Вони можуть надати якісні послуги, вони мають право отримати всі повноваження на рівні обласних міст України. Це ті повноваження, які дозволять їм мати прямий трансфер з центральним бюджетом України", - заявив Зубко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день перспективні плани складені у 12-ти областях.

"Учора буквально був прийнятий перспективний план у Харківській і Полтавській областях. Зараз під час нашої зустрічі відбувається сесія Чернігівської ради. І я вважаю, що Чернігівська обласна рада прийме рішення позитивне по тому, щоб прийняти цей перспективний план", - додав міністр.

За його словами, "перспективний план - це план стратегічного розвитку регіону" .

"Ми очікуємо, що до кінця цього місяця ці перспективні плани будуть створені",- прогнозує Зубко.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що третя частина із загального числа областей України вже прийняла перспективні плани формування заможних громад.