ua en ru

Міноборони виплатило військовослужбовцям 304,5 тис. грн за знищення техніки в ході АТО

Міноборони виплатило військовослужбовцям 304,5 тис. грн за знищення техніки в ході АТО Фото: з українською армією розрахуються до кінця травня

Документально підтверджено знищення 10 і захоплення 2 одиниць військової техніки на суму 724,5 тис. грн

Військовослужбовцям Збройних сил України виплачено 304,5 тис. грн за знищення техніки в ході проведення антитерористичної операції. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство оборони України продовжує виплати військовослужбовцям-учасникам АТО згідно з наказом Міноборони №49 від 02.02.2015 р. "Про особливості виплати нагород військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період під час проведення АТО". На даний момент документально оформлено і підтверджено знищення 10 і захоплення 2 одиниць військової техніки на суму 724,5 тис. грн, з них 304,5 тис. грн вже виплачено військовослужбовців", - заявила Гаврилюк.

Вона зазначила, що серед них бійці 128 окремої гірсько-піхотної бригади, 95 окремої аеромобільної та 17 окремої танкової бригад.

"За безпосередню участь у бойових діях військовослужбовці отримають додаткову винагороду в розмірі 1 тис. грн за кожну добу такої участі. Станом на 13 травня 2015 р. прийнято рішення про виплату за безпосередню участь у бойових діях у розмірі 12 млн 250 тис. грн, з них вже виплачено більше 5,5 млн грн. За успішне виконання 27 бойових завдань у зоні проведення АТО документально оформлено нагороду в розмірі більше 2 млн грн, з них вже виплачено 1 млн 400 тис. грн", - повідомила речник.

Загалом, за її словами, документально оформлено виплати нагород військовослужбовцям АТО за знищену техніку, успішно виконані завдання та участь у бойових діях на суму понад 14 млн грн, і з цієї суми виплачено вже 7 млн ​​401 тис. грн. Виплату решти нагород планується здійснити до кінця цього місяця.

"За дорученням міністра оборони Степана Півторака, в міністерстві створена група із числа фінансистів, які найближчим часом роз'їдуться до місць дислокації військових підрозділів, щоб надавати на місцях практичну та методичну допомогу і прискорити вирішення фінансових питань, які виникають у цих підрозділах. Також глава оборонного відомства встановив термін командирам підрозділів, а саме не пізніше ніж у 30-денний термін подати документи для оформлення нагород за знищену техніку, безпосередню участь у бойових діях, а також успішно виконані бойові завдання", - заявила Гаврилюк.

"Ще однією важливою ініціативою Міноборони є створення вільних груп із числа представників департаменту соціальної та гуманітарної політики, департаменту кадрового забезпечення, фінансової служби, які від'їжджають на місця, зустрічаються з військовослужбовцями і допомагають у вирішенні як соціальних, так і фінансових проблем, що виникають. Також Міноборони вийшло із пропозицією до Міністерства соціальної політики України, щоб під час таких зустрічей на місцях до них приєдналися представники соціальних служб та Пенсійного фонду. Вже готовий графік виїзду, він перебуває на затвердженні і найближчим часом буде оприлюднений на сайті Міністерства оборони України, щоб громадяни знали, куди і коли їм можна підійти, щоб вирішити проблеми, які у них виникають", - зазначила начальник управління комунікацій і преси МО.

Нагадаємо, раніше в Нацгвардії повідомили, що військові отримають близько 3 млн грн за успішне виконання завдань у зоні АТО.