ua en ru

Міноборони виплатило військовослужбовцям понад 12 млн грн за участь у бойових діях

Міноборони виплатило військовослужбовцям понад 12 млн грн за участь у бойових діях Фото: винагороди за успішне виконання бойових завдань отримають 342 військовослужбовці

Решту коштів буде виплачено до кінця травня

Міністерство оборони України виплатило військовослужбовцям Збройних сил України понад 12 млн грн за участь у бойових діях. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила начальник управління комунікацій і преси Міноборони Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 21 травня, прийнято рішення про виплату за безпосередню участь у бойових діях у розмірі 13 млн 30 тис. грн, з них вже виплачено 12 млн 173 тис. грн. Решта коштів буде виплачена найближчим часом", - заявила Гаврилюк.

За її словами, за успішне виконання бойових завдань у зоні проведення АТО документально оформлено винагороди для 342 військовослужбовців у розмірі 2 млн грн, з них вже виплачено 1 млн 705 тис. грн.

"Загалом, за знищену техніку, за успішно виконані завдання та участь у бойових діях військовослужбовцям, які беруть і брали участь в АТО документально оформлені виплати на суму 15 млн 338 тис. грн, з цієї суми вже виплачено 14 млн 184 тис. грн . Виплату решти коштів планується здійснити до кінця цього місяця", - зазначила Гаврилюк.

Нагадаємо, раніше у травні повідомлялося, що військові отримають близько 3 млн грн за успішне виконання завдань у зоні АТО. При цьому Міноборони також відзвітувало про виплати військовослужбовцям 304,5 тис. грн за знищення техніки в ході АТО.