ua en ru

У Міноборони сподіваються на збільшення допомоги з США

У Міноборони сподіваються на збільшення допомоги з США Фото: Ігор Долгов

Україна продовжує розраховувати на підтримку США

У Міністерстві оборони бачать підстави для збільшення допомоги силовомусектору України з боку США. Про це в ході брифінгу заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нашим стратегічним партнером продовжують залишатися США. За ці два тижні, які минули з дня проведення засідання комісії, Україну відвідали кілька американських високих делегацій. Вони також працювали над практичними аспектами допомоги Україні, в тому числі і в плані бойової підготовки, надання матеріально-технічної допомоги, а також в плані опрацювання проектів, які мають бути затверджені на наступний фінансовий рік у США. Є підстави сподіватися, що ця допомога буде збільшуватися", - повідомив Долгов.

За його словами, у Національному військовому інституті пройшло публічне обговорення Військової доктрини та Концепції розвитку сектора оборони України, які визначають шляхи зміцнення оборонного сектору на перспективу, а також визначають роль і місце кожного з силових відомств України.

Нагадаємо, ГПУ порушила справу за продаж Міноборони 2 літаків за ціною металобрухту.