ua en ru

Міністри отримали повідомлення з погрозами через ситуацію з НМУ

Міністри отримали повідомлення з погрозами через ситуацію з НМУ Фото: Національний медичний університет (РБК-Україна)

Фото повідомлень опублікувала Супрун

Міністри отримали повідомлення з погрозами через ситуацію, що склалася в Національному медичному університеті (НМУ) імені Олександра Богомольця після усунення з посади ректора Катерини Амосової. Про це у Twitter повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Кібертероризм в стилі кремлівського агресора: таке повідомлення з погрозами через ситуацію в НМУ отримали Володимир Гройсман і міністри на засіданні уряду. Звертаюся до правоохоронців, щоб вжили відповідних заходів", - написала Супрун.

"Сподіваюся Ви сьогодні ухвалите рішення відсторонити Супрун і відновити Амосову Катерину Миколаївну на посаді. Інакше, сподіваюся Ви пам'ятаєте, що більшість змін в Україні було ініційовано студентами. Страйк триватиме доти, доки ви не звільните Супрун", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що студенти і співробітники НМУ оголосили про безстроковий страйк. Так, з 26 лютого навчальний процес і наукову діяльність в університеті Богомольця повністю зупинили на невизначений час. Згодом студенти заявили, що це не їхня ініціатива.

Супрун заявила про можливість притягнення до відповідальності керівництва Національного медичного університету імені Богомольця за усунення студентів від навчання.

27 лютого парламентський комітет з питань охорони здоров'я звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася в НМУ.

Також депутати закликали главу уряду вжити заходів для припинення страйку в університеті і скасувати наказ про відсторонення Амосової. Присутня на засіданні ректор університету Катерина Амосова зазначила, що вважає рішення про її відсторонення незаконним.