ua en ru

Міністр економіки РФ не бачить передумов для нової девальвації рубля

Міністр економіки РФ не бачить передумов для нової девальвації рубля Фото: Олексій Улюкаєв

Улюкаєв вважає правильним рішення ЦБ РФ відпустити курс рубля у вільне плавання

Глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв вважає, що передумов для нової девальвації рубля немає, передає РІА Новини.

"Зараз ми бачимо, що ситуація з поточним рахунком досить стійка, щодо капітального рахунку покращується. Тому я думаю, що підстав для якихось девальваційних очікувань або потрясінь у нас сьогодні немає", - сказав Улюкаєв.

Міністр економіки РФ додав, що вважає правильним рішення Банку Росії відпустити курс рубля у вільне плавання. "Вважаю, що це рішення було абсолютно правильним і прийнято в непростих умовах, я високо оцінюю дії керівництва Банку Росії в цьому напрямку", - пояснив він.

Раніше перший заступник голови ЦБ РФ Дмитро Тулін в ході парламентських слухань у Держдумі зазначив, що умови грошово-кредитної політики Центробанку мають бути не занадто м'якими і не занадто жорсткими, оскільки занадто жорстка політика може штучно гальмувати економічне зростання і призводити до масового руйнування підприємств "аж до знищення цілих галузей і сегментів економіки". Пізніше він додав, що у Банку Росії немає планів щодо того, яким має бути курс рубля.

У листопаді 2014 р. ЦБ РФ відпустив рубль у вільне плавання, відмовившись від обов'язкових валютних інтервенцій. Це рішення стало одним із чинників різкої девальвації російської валюти.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну РФ Антон Силуанов спрогнозував вичерпання резервного фонду до кінця 2016 року.

Як заявляла раніше голова Нацбанку України Валерія Гонтарева, девальвація рубля в РФ матиме обмежений вплив на курс гривні.