ua en ru

У Мінфіні пояснили, чому був відкликаний проект держбюджету-2016

У Мінфіні пояснили, чому був відкликаний проект держбюджету-2016 Фото: глава Мінфіну Наталія Яресько

Проект бюджету, зокрема, відкликано для доопрацювання відповідно з можливими змінами податкового та бюджетного законодавства

У Міністерстві фінансів України пояснили, чому Кабінет міністрів України вчора, 14 вересня, відкликав проект державного бюджету-2016. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Міністерство фінансів зазначає, що даний проект закону розроблений на основі чинного податкового та бюджетного законодавства. Але з урахуванням законодавчих процесів, які зараз відбуваються в Україні, вже найближчим часом прибуткова і витратна частина проекту закону про державний бюджет на 2016 рік може зазнати істотні зміни", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, прийняття Верховною Радою нової податкової реформи може мати значний вплив на дохідну частину державного та місцевих бюджетів. Крім того, до завершення процесу реструктуризації в Мінфіні немає фінальних розрахунків щодо прогнозованих потреб держбюджету в обслуговуванні державного та гарантованого державою боргу України у 2016 р. Так розгляд РНБО оборонних потреб країни впливатиме на видаткову частину проекту бюджету-2016.

"Таким чином, проект закону про державний бюджет на 2016 рік буде підлягати подальшому доопрацюванні відповідно з можливими законодавчими змінами в Податковий і Бюджетний кодекси, прийняття законопроектів щодо реструктуризації боргових зобов'язань, а також з урахуванням рішень РНБО щодо фінансування потреб національної оборони", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, проект державного бюджету на 2016 р. передбачає зростання реального ВВП на 2% і інфляцію в 12%.