ua en ru

Міненерго не буде продовжувати надзвичайні заходи в енергетиці

Міненерго не буде продовжувати надзвичайні заходи в енергетиці Фото: Володимир Демчишин

За словами Демчишина, доцільність надзвичайних заходів відсутній

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не буде в травні продовжувати режим надзвичайного стану в енергетиці. Про це журналістам після засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надзвичайні заходи продовжувати не будемо. Насправді їх доцільність відсутня. Через постанови про регулювання ринку енергетики в зоні АТО ми суттєвої частини проблеми знімемо... У травні надзвичайні заходи вже діяти не будуть", - заявив Демчишин.

За його словами, найближчим часом набере чинності постанова Кабміну про ринок енергетики в зоні АТО, яке покликане вирішити проблеми з платежами на Донбасі і з постачанням електроенергії в обидві сторони.

Нагадаємо, Україна поставила в зону АТО газ і електроенергію на 1 млрд дол.

Відзначимо, розпорядженням від 1 жовтня 2014 р. № 915-р Кабінет міністрів України ввів ряд тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, зокрема, дозволивши ДП "Укренерго" встановлення часових обмежень щодо пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України.

Пізніше ці заходи декілька разів продовжувалися.