ua en ru

Мінекономіки Польщі: країна прийняла близько 350 тисяч біженців з України

Мінекономіки Польщі: країна прийняла близько 350 тисяч біженців з України Фото: Матеуш Моравецький

Матеуш Моравецький заявив, що його колеги зосереджуються на біженців з Сирії та Іраку і забувають про Україну

Польща прийняла близько 350 тисяч біженців з України. Про це на форумі в Давосі заявив міністр економічного розвитку Польщі Матеуш Моравецький, передає "Радіо Польща".

Моравецький наголосив, що його колеги зосереджуються на біженців з Сирії та Іраку і забувають, що "є ще одна війна біля кордонів Євросоюзу - війна в Україні".

"Польща прийняла 350 тисяч біженців, звичайно, різного роду, не тільки "військових", але і просто біженців з України в 2014 і 2015 роках. Отже, за кількістю прийнятих біженців щодо популяції країни, Польща знаходиться на другому місці після Великобританії", - заявив міністр.

Згідно з зауваженням журналіста Павла Солтиса, міністр міг помилитися, вживши слово "біженці". Згідно з даними, в 2014 році в Польщі приїхали 350 тисяч мігрантів з України.

Нагадаємо, 19 січня прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла близько 1 млн мігрантів з України.

У свою чергу, посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що слова польського прем'єра про "мільйон біженців з України" не відповідають дійсності.

"У Польщі немає біженців з України, а є трудові мігранти, які офіційно перебувають на території Республіки Польща, мають гарну репутацію, трудяться на благо розвитку польської економіки і не отримують ніякої соціальної допомоги від польських властей", - уточнив він.