ua en ru

МЗС вказав Следкому РФ на відсутність його юрисдикції в Україні

МЗС вказав Следкому РФ на відсутність його юрисдикції в Україні Фото: глава МЗС Павло Клімкін

МЗС України відповів Следкому РФ на доповідь про військових діях на Донбасі

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вказав Слідчому комітету Російської Федерації на відсутність його юрисдикції на території України. Про це йдеться в заяві відомства.

"Заяви Слідчого комітету РФ в черговий раз викликають обурення в Україні - вони не мають нічого спільного ні з міжнародним правом, ні з реальністю або здоровим глуздом. Відсутні будь-які підстави для застосування Російською Федерацією своєї юрисдикції на території України, крім розслідування злочину агресії, яка здійснюється Росією проти нашої держави, та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які вчиняють цей злочин", - йдеться в заяві.

У Мзс підкреслив, що "фігурантами такого розслідування може бути тільки вище політичне і військове керівництво Росії, яке несе повну відповідальність за використання російських військових підрозділів на території України, фінансування тероризму, поставки зброї і найманців".

Коментар МЗС України стосовно заяви Слідчого комітету РФ від 3 вересня 2015 року Заяви Слідчого комітету РФ в черговий...

Posted by Міністерство закордонних справ України on 3 сентября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні слідчий комітет опублікував доповідь, в якій повідомлялося, що в провадженні слідчих знаходиться 54 кримінальних справи за фактами конфлікту на Донбасі. На підставі своїх доказів слідчий комітет заявив про притягнення до кримінальної відповідальності 30 громадян України, серед яких міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, колишній міністр оборони України Валерій Гелетей, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, Ігор Коломойський, командири добровольчих батальйонів і т. д. Також Слідчий комітет повідомляв про арешт всієї нерухомості Коломойського в Криму.