ua en ru

МЗС РФ не бачить сенсу в приєднання США до роботи "нормандської четвірки"

МЗС РФ не бачить сенсу в приєднання США до роботи "нормандської четвірки" Фото: Сергій Рябков

Росія при кожній зустрічі з представниками США спонукає їх "скоригувати політику в українському напрямку"

Росія не бачить сенсу в приєднання США до ведення переговорів "нормандському форматі". Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає "Російська газета".

Рябков підтвердив, що в ході спілкування представники США проявляли інтерес не тільки до "нормандскому формату", але і до контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні. "Прагнення американської сторони приєднатися до роботи в цих форматах я фіксував давно, але ми не бачимо сенсу і сенсу в цьому. Тому питання залишається риторичним, зараз в цій площині так ситуація не виглядає", - заявив заступник міністра.

Рябков заявив, що російська сторона при кожній зустрічі з колегами з США намагається спонукати їх до відмови від деструктивної риторики, а найголовніше, до зміни політики в українському напрямку". При цьому, як заявив Рябков, потрібні результати не досягнуті.

Нагадаємо, в квітні американський посол в Москві Джон Теффт заявив, що Президент США Барак Обама готовий приєднатися до роботи "нормандської четвірки", якщо отримає відповідне запрошення.

У відповідь на це в Кремлі заявили, що Росія буде вітати вплив на Україну по виконанню мінських угод.