ua en ru

МЗС просить українців утриматися від поїздок до Таїланду через зливи і лихоманку Денге

МЗС просить українців утриматися від поїздок до Таїланду через зливи і лихоманку Денге Фото: Таїланд

У тайській провінції Крабі фіксуються численні випадки захворювання вірусною лихоманкою

Міністерство іноземних справ України (МЗС) просить українців утриматися від відвідування тайської провінції Крабі у зв'язку з лихоманкою Денге, яка поширена в регіоні. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"У зв'язку з сезонними дощовими опадами в Королівстві Таїланд, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати Таїланд або вже знаходяться на території цієї країни, тимчасово утриматися від відвідування тайської провінції Крабі, де фіксуються численні випадки захворювання вірусною лихоманкою Денге, яка супроводжується ознобом, сильними болями в спині і суглобах, нудотою, запамороченням, високою температурою", - йдеться в повідомленні.

Також громадянам рекомендується неухильно виконувати вказівки санітарно-епідеміологічних органів Королівства Таїланд про поведінку в неблагополучних районах, дотримуватися правил особистої гігієни, застосовувати репеленти і носити одяг з довгими рукавами і штанинами.

"У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Королівства Таїланд, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Королівстві Таїланд за телефоном: 00 (66) 2685 32 16 або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: 00 38 (044) 238 16 57", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в Гвінеї почали тестування вакцини від лихоманки Ебола, в рамках якого візьмуть участь близько 10 тис. добровольців. Раніше, в березні дані ВОЗ свідчили про те, що кількість жертв Ебола перевищило 10 тис. чоловік.