ua en ru

МЗС прокоментував продовження строку тримання Савченко під вартою

МЗС прокоментував продовження строку тримання Савченко під вартою Фото: Надія Савченко

У МЗС зазначили, що Росія продовжує ігнорувати статус Савченко як члена ПАРЄ

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з визнанням 25 грудня 2015 судом РФ законності рішення про продовження ще на три місяці - до 16 квітня 2016 року - строку тримання під вартою нардепа України Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Російська сторона продовжує зухвало ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, яка користується імунітетом, підтвердженим ПАРЄ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві назвали політичними рішення російських суддів, які продовжують відхиляти більшість з клопотань адвокатів Надії Савченко.

"Такі дії так званого "російського правосуддя" призвели до чергового вимушеного голодування Надії Савченко, яке триває вже восьмий день та є прямою загрозою її життю", - наголошується в коментарі МЗС.

Міністерство закордонних справ України в черговий раз закликало російську сторону забезпечити безумовне виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань і вимагає негайно звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які з політичних мотивів утримуються під вартою на території Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 25 грудня, Ростовський обласний суд залишив народного депутата України, делегати ПАРЄ Надію Савченко під вартою.