ua en ru

Microsoft випустив перше велике оновлення для Windows 10

Microsoft випустив перше велике оновлення для Windows 10 Фото (ITCua): оновлення для Windows 10

Найближчим часом його отримають понад 120 млн комп'ютерів

Компанія Microsoft після багатомісячного тестування зробила перше велике оновлення для операційної системи (ОС) Windows 10 загальнодоступним. Про це повідомляє профільне видання The Verge.

Як зазначається в корпоративному блозі "Майкрософт", найближчим часом оновлення отримають понад 120 млн комп'ютерів, що працюють під управлінням новітньої версії ОС Microsoft.

Оновлення містить ряд виправлень і змін у частині користувальницького інтерфейсу, які спочатку планувалося включити до фінальної версії "десятки" Windows.

Одним з найпомітніших нововведень є нові кольорові заголовки вкладок для настільних додатків. Всі додатки тепер виглядають більш гармонійно. Крім того, Microsoft поліпшив контекстні меню по всій ОС, зробивши їх більшими і контрастнішими для відповідності загальному оформленню.

Ще одним важливим доповненням є інтеграція Skype зі спеціалізованими додатками Messaging і Skype Video. Обидві програми доступні для завантаження в магазині Windows Store і пропонують базові можливості - обмін повідомленнями, голосовий зв'язок і відеодзвінки - без необхідності завантажувати повноцінну версію Skype. Більшість інших змін на зразок поліпшених системних піктограм носять лише косметичний і незначний характер.

Компанія Microsoft тепер дозволяє користувачам Windows 10 встановлювати програми на зовнішній пристрій, і ряд поліпшень у планшетному режимі націлені на спрощення перемикання між додатками і управління в цілому.

Також осіннє оновлення Windows 10 включає низку поліпшень для браузера Edge і голосового помічника Cortana. У Edge з'явилася синхронізація обраного, налаштувань і списку для читання, а також додано функцію попереднього перегляду нової вкладки. Що стосується Cortana, для його роботи більше не потрібенобліковий запис Microsoft. Крім того, голосовий помічник навчився розшифровувати рукописні нотатки.

Оновлення є доступним із 12 листопада і буде поширюватися через службу Windows Update.

Як повідомлялося напередодні, Microsoft встановлював Windows 10 на комп'ютери користувачів без їхнього відома.