ua en ru

Мер Донецька Лук'янченко через погрози переїхав до Києва

Міський голова м. Донецька Олександр Лук'янченко заявив про переїзд до Києва у зв'язку з погрозами фізичного усунення, що виходять від представників самопроголошеної ДНР. Про це йдеться у зверненні мера до жителів Донецька, передає прес-служба Лук'янченко.

Міський голова м. Донецька Олександр Лук'янченко (на фото) заявив про переїзд до Києва у зв'язку з погрозами фізичного усунення, що виходять від представників самопроголошеної ДНР. Про це йдеться у зверненні мера до жителів Донецька, передає прес-служба Лук'янченко.

Міський голова, зокрема, зазначив, що 3 дні тому отримав ультиматум з вимогою займатися не забезпеченням життя городян, а забезпеченням військових потреб ДНР, в тому числі на шкоду жителів. Лук'янченко розповів, що намагався налагодити діалог для мирного вирішення конфлікту, однак йому прямо заявили - мирні ініціативи не цікавлять військових ДНР.

Мер Донецька повідомив, що залишається прихильником мирних переговорів і не приймає висунутий ультиматум, а минулого тижня двічі зустрічався із Президентом Петром Порошенком, обговоривши низку найважливіших питань для життєзабезпечення мільйонного міста.

"На жаль, моя позиція не дозволяє мені знаходиться в Донецьку, оскільки мені прямо заявили, що в цьому разі можливе моє фізичне усунення. Я перебуваю в Києві і має намір тут відстоювати інтереси рідного міста до зміни ситуації. За першої ж нагоди, я одразу повернуся на територію Донецька", - заявив Лук'янченко.

Він сподівається, що на час його відсутності військові сили самопроголошеної ДНР залишать можливість міським службам підтримувати життєзабезпечення міста. "Я щиро жалкую, що сьогодні не можу перебувати в місті і сподіваюся на швидке вирішення цього жахливого конфлікту", - підсумував мер Донецька.