ua en ru

Медведєв: відносини між РФ і Туреччиною підірвані

Медведєв: відносини між РФ і Туреччиною підірвані Фото: Дмитро Медведєв

Також після інциденту з Су-24 небезпечно загострилися відносини між Росією і НАТО

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що "довгі добросусідські відносини" між Росією і Туреччиною були підірвані після того, як турецькі війська збили російський літак Су-24. Про це Медведєв заявив після прибуття в Єкатеринбург, передає прес-служба російського уряду.

"Підірвані довгі добросусідські відносини між Росією і Туреччиною, в тому числі в економіці та гуманітарній сфері. Цей збиток буде важко заповнити. Його прямим наслідком може стати відмова від цілого ряду важливих спільних проектів і втрата турецькими компаніями своїх позицій на російському ринку", - заявив Медведєв.

Він заявив, що інцидент з російським Су-24 призвів також до "небезпечного загострення відносин між Росією і НАТО, яке не може бути виправдане жодними інтересами, включаючи захист держкордонів".

Крім того, Медведєв вважає, що Туреччина своїми діями продемонструвала захист бойовиків "Ісламського держави".

Нагадаємо, вчора турецькі ВПС на кордоні з Сирією збили російський бомбардувальник Су-24 за порушення повітряного простору країни. Пілоти літака катапультувалися, проте один з них був розстріляний сирійськими повстанцями, іншого врятували сирійські військові.