ua en ru

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається Широкине, - АПУ

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається Широкине, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

Спроби бойовиків просунутися по лінії фронту вперед безуспішні

У зоні проведення АТО на Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається селище Широкине. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається селище Широкине. Противник веде там вогонь по наших позиціях зі 120 мм мінометів, які бойовики ховають у населених пунктах Ленінське, Саханка і, власне, на околицях Широкиного", - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку, за його словами, тривають обстріли позицій українських військових у районі аеропорту і в західних передмістях Горлівки.

"Незважаючи на розширення зони ведення активних бойових дій і неодноразове застосування важкого озброєння з боку противника, лінія фронту залишається стабільною, спроби ворога просунутися вперед безуспішні", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися в районі м. Щастя і на східних і північних околицях окупованого Первомайська. "Біля селища Сизе, Станично-Луганського району, бойовики обстріляли медавтомобіль ЗСУ, а також здійснили обстріл наших позицій з танків і 122 мм мінометів. Обстріли бойовиків завдають значні руйнування інфраструктурі краю, в першу чергу, водопроводам і газопроводам", - зазначив спікер АПУ з питань АТО.

Напередодні ОБСЄ заявила про погіршення ситуації в Широкиному.

Раніше Лисенко також повідомив, що при обстрілі Авдіївського коксохіму загинула 1 людина та стався витік амонію.