ua en ru

Під Маріуполем знайдено 30-метрову братську могилу. Її вирили окупанти

Під Маріуполем знайдено 30-метрову братську могилу. Її вирили окупанти Фото: під Маріуполем знайдено 30-метрову братську могилу (Getty Images)

Місцеві жителі під Маріуполем знайшли 30-метрову братську могилу, яку вирили російські військові. Окупанти вантажівками привозять туди тіла загиблих маріупольців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка в Telegram.

"В результаті довгого пошуку та ідентифікації місць масового поховання загиблих маріупольців встановлено факт облаштування та масового поховання загиблих маріупольців в с. Мангуш. В районі об'їзної дороги окупанти облаштували декілька братських могил розміром до 30 метрів кожна і вантажівками звозять тіла загиблих, фактично просто скидаючи їх насипом", - написав Андрющенко.

Він наголосив на "цікавій деталі", що всі тіла поміщено в пластикові пакети.

"Тобто це знов підтверджує нашу попередню інформацію про накопичування тіл загиблих в іншому місці в районі промзони в Маріуполі. Це прямий доказ військових злочинів і намагання їх приховати. Для всіх ЗМІ, хто може замовити і провести фіксацію через стільникові знимки надаємо позначку розташування могили", - додав Андрющенко.

Фото: під Маріуполем знайдено 30-метрову братську могилу (t.me/andriyshTime)

Нагадаємо, в Маріуполі російські окупаційні війська влаштували так звану "зачистку". Вони шукають нібито "нацистів", вбивають людей, фотографуючись з тілами та примусово мобілізують чоловіків до "ДНР".

Зазначимо, окупанти вже п'яту добу поспіль бомбардують "Азовсталь" у Маріуполі, де перебувають українські військові та цивільні мешканці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.