ua en ru

Маккейн закликав США відмовитися від використання російських ракетних двигунів

Маккейн закликав США відмовитися від використання російських ракетних двигунів Фото: Джон Маккейн

За його словами, Сполучені Штати мають гарантувати, що припинять залежність від російських ракетних двигунів

Голова комітету Сенату Сполучених Штатів Америки (США) з питань збройних сил Джон Маккейн наполягає на відновленні заборони використання американськими військовими російських ракетних двигунів. Про це передає Радіо Свобода.

Так, Маккейн заявив, що вимагатиме обмеження чинності законопроекту, який передбачає послаблення такої заборони, накладеної після анексії Росією Криму в 2014 році.

"Сполучені Штати мають гарантувати, що ми припинимо нашу залежність від російських ракетних двигунів і субсидування російського президента Володимира Путіна і банди його корумпованих друзів", - заявив він.

Окрім того, Маккейн вказав на двох російських діячів, Сергія Чемезова та Дмитра Рогозіна, які перебувають під санкціями США, але через свої позиції в космічній та оборонної промисловості Росії можуть отримати прибуток від продажу американським військовим російських двигунів РД-180. Кожний такий двигун коштує приблизно 30 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, раніше Маккейн охарактеризував рішення президента США Барака Обами розмістити невеликий контингент Сил спеціальних операцій США як "вкрай неадекватною" відповіддю на реальні проблеми.