ua en ru

Лисенко повідомив про втрати бойовиків в ході бою з силами АТО

Лисенко повідомив про втрати бойовиків в ході бою з силами АТО Фото: Андрій Лисенко

Сили АТО готові до будь-якого розвитку подій

Представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Андрій Лисенко повідомив про втрати бойовиків в ході бою з силами АТО Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я знаю, там є й убиті і поранені з їх боку", - сказав Лисенко.

При цьому Лисенко не зміг відповісти на запитання, з чим пов'язана активізація бойових дій на Донбасі.

"Складно сказати, з чим це пов'язано, але я знаю точно, що ми готові до будь-якого розвитку подій, у тому числі до настання бойовиків. Вчорашні добу це показали. Перша ж атака бойовиків була зупинена, захлинулася, і бойовики були змушені відступити", - сказав спікер АПУ.

Також Лисенко уточнив, що бойовики використовують міномети 82-мм, які повинні були бути відведені згідно з мінським домовленостями. Іншу заборонену військову техніку бойовики не застосовують. Він додав, що можна вже говорити про майбутнє відвід озброєння калібром 30 мм і більше.

Нагадаємо, за словами Лисенка, в зоні АТО за добу загинув один і поранено 6 військових. В районі Майорска Донецької області вчора тривав бій між силами АТО і бойовиками, які вперше за кілька місяців пішли на штурм українських позицій.