ua en ru

Підготовка закону про поліцію завершилася, - Луценко

Підготовка закону про поліцію завершилася, - Луценко Юрій Луценко (фото "Дзеркало тижня")

Спільну підготовку реформаторського закону про поліцію завершено. Заявляє в Facebook голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Усі базові реформи з мого проекту: поліція як неполітичний центральний орган виконавчої влади, конкурсність призначень через поліцейську комісію, контракти на 5 років, вплив самоврядування на чистку кадрів - збережені. Командою А.Авакова та Е.Згуладзе додано ряд важливих новацій. Тому як тільки Кабмін внесе цей закон на розгляд ВР, я зніму свій проект", - написав політик.

Луценко повідомляє, що для розгляду усіх правоохоронних законів планують виділити цілий пленарний день.

"Одночасно на коаліції досягнута домовленість про виділення одного пленарного дня для розгляду пакету правоохоронних законів: Про органи внутрішніх справ ( за яким МВС нарешті перестає бути радянським міністерством міліції, а стає координатором Національної поліції, Нацгвардії, Прикордонної служби, Міграційної служби та Адміністративної служби), про Національну поліцію, про Державне Бюро розслідувань, про Військову поліцію і т.п." - додав Луценко.

За словами політика, люстрація правоохоронних органів йтиме протягом наступного року одночасно з очищенням судів та прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко заявив, що реформа МВС призведе до ліквідації корупції в ДАІ за "лічені тижні".

Завершено спільну підготовку реформаторського Закону про поліцію. Всі базові реформи з мого проекту: поліція як неполіти...

Posted by Юрій Луценко on 3 квітня 2015 р.