ua en ru

У Луганській області активізувалися диверсанти, - АПУ

У Луганській області активізувалися диверсанти, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Бойовики продовжують провокації із застосуванням важкого озброєння

У Луганській області спостерігається активізація розвідувально-диверсійних груп бойовиків. Про це розповів сьогодні на брифінгу представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Андрій Лисенко.

"На Луганському напрямку спостерігається активізація ворожих розвідувально-диверсійних груп. Українські військові в черговий раз продемонстрували свої професійні навички і відбили напад десяти бойовиків поблизу міста Щастя. Також бойовики продовжують здійснювати збройні провокації із застосуванням важкого озброєння", - повідомив Лисенко.

Він нагадав, що бойовики частіше використовує крупнокаліберне зброю вночі, щоб не привертати уваги спостерігачів ОБСЄ.

"На Донецькому напрямку епіцентром бойових дій був селище Дослідне недалеко від Донецького аеропорту. Ворог стріляв з 120-мм мінометів, 122 і 152-мм артилерії, застосовував бронетехніку і своїх снайперів ранку і до дев'ятої вечора. Ще під вогонь потрапили Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Санжаріика та Троїцьке. Також неспокійно було на околицях Києва", - розповів представник АПУ.

При цьому на маріупольському напрямку ситуація залишалася відносно спокійною.

"За весь день бойовики двічі порушили перемир'я, але все одно застосували заборонені мирними угодами 120-мм міномети по силам АТО, що знаходяться біля Новотроїцького", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, вчора під Щастям Луганської області сили АТО вступили в бій з диверсантами.