ua en ru

В Луганській обл. під обстріл потрапив автомобіль, загинули 2 мирних жителя, - Москаль

В Луганській обл. під обстріл потрапив автомобіль, загинули 2 мирних жителя, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

За заявою Москаля, автомобіль розстріляли бойовики

У Луганській області сьогодні, 3 червня, близько 7:00 під мінометний вогонь потрапив автомобіль з мирними жителями, в результаті чого загинуло подружжя. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Сьогодні (3.06) близько 7 годин ранку під мінометний вогонь потрапив автомобіль ВАЗ-2107, у якому їхало подружжя з с. Кряківка (відноситься до Трьохизбенскому селищній раді Новоайдарського району). 67-річний чоловік та 64-річна дружина рухалися с. Кряківки в бік Новоайдару і на польовій дорозі між селами Капитаново і Новоохтырка потрапили під мінометний обстріл. Обидва вони загинули", - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, місце обстрілу знаходиться приблизно в 20 км від Сіверського Дінця, по якому проходить лінія розмежування вогню.

"Очевидно, автомобіль з мирними жителями розстріляла з мінометів диверсійно-розвідувальна група бойовиків, які періодично пробираються всередину контрольованої Україною території. Зараз на місці працюють правоохоронні органи", - заявив Москаль.

Нагадаємо, за словами Москаля, в Луганській обл. посилилися бойові дії. Зокрема, як повідомили в його прес-службі, протягом 2 червня і в ніч на 3 червня обстріл і перестрілки відбувалися у декількох напрямках на лінії розмежування вогню.

"Опівночі в Станиці Луганській український блокпост перед мостом через Сіверський Донець спочатку обстріляли з автоматичної зброї, а потім з мінометів. Обстріли з перервами тривали понад дві години. Системи життєзабезпечення в селищі не постраждали, даних про поранених або загиблих не надходило. Після 12 ночі з мінометів обстріляли український блокпост при в'їзді в Катеринівку (Попаснянський район, біля Золотого). Вогонь вівся з окупованого Молодіжного. Всього було випущено 15 хв, інформація про наслідки обстрілу зараз з'ясовується", - йдеться в повідомленні прес-служби луганського губернатора.

Також наголошується, що стрілянина з автоматичної зброї і гранатометів протягом ночі відбувалися на околиці Трьохізбенки, між Кримським і Сокольниками (Новоайдарський район) та Щастя.