ua en ru

У Криму завтра стартує перший футбольний чемпіонат під егідою УЄФА

У Криму завтра стартує перший футбольний чемпіонат під егідою УЄФА Фото: стадіон сімферопольської "Таврії"

У змаганні візьмуть участь вісім кримських команд

На території анексованого Росією Криму в суботу, 22 серпня, офіційно стартує перший чемпіонат з футболу серед професіональних команд прем'єр-ліги під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Про це повідомляється на сайті уряду Криму".

"У змаганні візьмуть участь вісім команд з восьми міст Криму: ФК "ТСК-Таврія" (Сімферополь), ФК "СКЧФ Севастополь", ФК "Океан" (Керч), ФК "Євпаторія", ФК "Рубін" (Ялта), ФК "Бахчисарай", ФК "Кафа" (Феодосія) та ПФК "Беркут" (Армянськ)", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, чемпіонат буде проходити в чотири кола, два з яких відбудуться в 2015 р.

Так, перший матч чемпіонату розпочнеться 22 серпня в 18.00 в Севастополі між командами "СКЧФ Севастополь" і "ТСК-Таврія" (Сімферополь). Крім того, в рамках першого туру 23 серпня зіграють: ФК "Кафа" - ФК "Океан", ФК "Рубін" - ФК "Бахчисарай", ФК "Беркут" - ФК "Євпаторія".

Зазначимо, УЄФА дала згоду на проведення чемпіонату, однак повністю ізолювала його від міжнародного футболу. Кримські клуби не мають права брати участь в будь-яких офіційних міжнародних матчах, і на найближчі роки їм буде закритий доступ до всіх турнірах під егідою УЄФА і ФІФА.

Нагадаємо, раніше міністр спорту РФ Віталій Мутко заявляв, що на матчах чемпіонату Криму з футболу гімн Росії звучати не буде.