ua en ru

До Криму не пустили 15 тонн української свинини

У Крим не пропустили вантаж, задекларований як свинина в напівтушах в кількості 386 одиниць загальною вагою 15 тонн, який прямував на півострів з Дніпропетровська через пропускний пункт "Перекоп". Як повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду, продукція ТОВ "М'ясокомбінат "Дніпро" призначалася для реалізації в Севастополі.

У повідомленні йдеться, що було встановлено невідповідність інформації про одержувача вантажу у ветеринарно-супровідних документах і дозвіл на ввезення: в одному документі значилося, що товар направляється в Севастополь за адресою вул. Токарєва, 2, в іншому отримувати вантажу знаходився по вул. Чернореченськой, 129.

Нібито в довідці державної ветеринарної служби Апостолівського району Дніпропетровської області України була відсутня інформація про те, що м'ясо не має змін, характерних для ящуру, чуми, туберкульозу та інших заразних хвороб, що представляють собою небезпеку для людей та тварин.

"Свинячі напівтуші в кузові автофургона висіли щільно, стикаючись один з одним, що суперечить технічного регламенту Митного Союзу", - наголошується в повідомленні відомства.

Ввезення товару на територію півострова був заборонений.

Нагадаємо, раніше, 17 лютого представники Россільгоспнагляду не пропустили на територію Криму 15 тонн охолодженої свинини з Дніпропетровська.