ua en ru

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сущенка на засуджених в Україні росіян

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сущенка на засуджених в Україні росіян Фото: Роман Сущенко (УНІАН)

У Кремлі заявили, що розраховують на продовження роботи з обміну засудженими в рамках ТКГ

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі розраховують на продовження роботи з обміну засудженими в рамках гуманітарної підгрупи ТКГ в Мінську. Про це Пєсков сказав, коментуючи можливість обміну незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка на засуджених в Україні росіян, повідомляють РосЗМІ.

Повідомляється, що Пєсков, коментуючи можливість обміну Сущенка, заявив, що в Кремлі розраховують на продовження роботи підгрупи з гуманітарних питань, яка займається, зокрема, питаннями обміну засудженими.

"Існує група з вирішення гуманітарних питань, Медведчук (Віктор Медведчук - ред.) досить активно продовжує займатися цим: ви знаєте, що були успішні спроби, було зроблено кілька обмінів. Ми розраховуємо, що ця діяльність буде продовжена", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Сущенка.

У свою чергу, перший віце-спікер українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи Ірина Геращенко зазначила, що остаточний вирок російського суду щодо Сущенка відкриває шлях до процедури його помилування і передачі Україні.