ua en ru

Кількість переселенців з зони АТО перевищило 750 тис. осіб, - ДержНС

Кількість переселенців з зони АТО перевищило 750 тис. осіб, - ДержНС

Кількість переселенців із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі перевищило 750 тис. чоловік. Про це в ході брифінгу заявила глава прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій України Наталія Бистра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом, на сьогоднішній день, згідно оперативної інформації, з районів проведення АТО з Донецької та Луганської областей вже переселено в інші регіони 758 тис. 239 осіб, серед яких 134 тис. 284 дитини і 351 тис. 658 людей з обмеженими можливостями", - заявила Бистра.

За її словами, всім вимушеним переселенцям, які звертаються за допомогою в транзитні пункти переміщення ДержНС, а також в регіональні штаби гарантується безкоштовний проїзд із зони АТО в інші регіони України в обрані ними місця тимчасового проживання, де їх забезпечують усіма умовами.

"Кількість осіб, які з кінця січня були переміщені рятувальниками за допомогою органів місцевої влади, вивезені волонтерами і самостійно залишили своє житло в Донецькій і Луганській областях через транзитні пункти зустрічі становить 12 тис. 163 особи, з яких 2 тис. 258 дітей і 347 людей з обмеженими можливостями", - додала Бистра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росію виїхали 950 тис. переселенців з України.