ua en ru

Кількість біженців з М'янми наближається до 150 тисяч, - ООН

Кількість біженців з М'янми наближається до 150 тисяч, - ООН Фото: генсек ООН Гутерріш (flickr.com/United Nations)

Через насильство в М'янмі може трапиться "гуманітарна катастрофа", зазначив генсек ООН

Кількість біженців в Бангладеші через конфлікт між владою М'янми і мусульманами наближається до 150 тисяч. Про це заявили в Організації об'єднаних націй (ООН), передає агентство Reuters.

В організації попередили, що в М'янмі є ризик етнічних чисток, який може привести до подальшої дестабілізації ситуації в регіоні.

У своєму листі до Ради безпеки ООН глава Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерріш висловив занепокоєння, що результатом насильства в М'янмі може стати "гуманітарна катастрофа".

Reuters зазначає, що державний радник М'янми Аун Сан Су Чжи звинуватила мульман - представників етнічної меншини рохінджа в "великому айсбергу дізінформаціі" щодо конфлікту.

Нагадаємо, за інформацією Верховного комісаріату ООН, табори для біженців в Бангладеші заповнені вщерть. За словами багатьох мігрантів, вони рятувалися втечею протягом декількох діб, потрапляючи під обстріл.

За оцінками ООН, в найближчі 3 місяці на допомогу біженцям буде потрібно близько 18 млн доларів, також необхідні намети, ковдри, продовольство і медикаменти.

Спеціальний доповідач ООН Янхі Лі повідомляла, що число жертв спалаху насильства в М'янмі перевищило 1 тисячу.