ua en ru

Китайські інвестори планують вкласти 15 млрд дол. у доступне житло в Україні

Китайські інвестори в українську сонячну енергетику розглядають можливість інвестування 15 млрд дол. у будівництво доступного житла. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова підкомітету з питань нетрадиційних і поновлюваних джерел енергії комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки Олександр Лівік.

За його словами, каталізатором у прийнятті рішення китайських компаній по Україні буде те, як вирішиться ситуація з їх підприємствами, які працюють у сфері сонячної енергетики.

Лівік також зазначив, що китайська держкомпанія, яка інвестувала в українську сонячну енергетику, отримала гарантії від української сторони, що продовжить працювати за старими правилами, які були на момент інвестування.

"Думаю, революційних рухів не буде і парламент не стане заднім числом скасовувати прийняті раніше закони. Є надія на те, що всі спірні моменти ми вирішимо за столом переговорів", - додав він.

Нагадаємо, з 25 березня "зелений" тариф для альтернативної енергетики виріс в 2-2,5 рази у зв'язку із закінченням дії надзвичайного стану в електроенергетиці.